Резултатите от Таралеж Б са едни от най-високите за страната

На 18.05.2013г. учениците, явили се на националните състезания по БЕЛ и природни науки – Таралеж, получиха своите грамоти за участие. Най-многобройна беше групата на 7а и 7б клас, както и на възпитаниците от първи и втори клас. Предстои провеждането на втори тур, в който могат да се включат всички желаещи, като се явят на комбиниран тест, съдържащ въпроси от направление български език, математика, природни и обществени науки.

Припомняме, че резултатите от Таралеж Б са едни от най-високите за страната. Знанията си по БЕЛ учениците от СОУ "Братя Каназиреви" демонстрираха и на областен кръг на олимпиадата по БЕЛ, където седмокласниците Яна Стойчева(77т.), Елена Джолева(76т.), Павлина Джупанова (73т.) и Иван Влахов (69т.) доказаха, че са сред първенците в областта.

Излязоха и резултатите от Националното състезание "Любословие", организирано от СУФ "Любословие". В него отново се включиха за втора поредна година Павлина Джупанова (53т.), Елена Джолева (52т.), Миряна Пандева (48т.), Спасиана Григорова (43т.) от 7а клас, както и осмокласничките Аглая Дойнова, класирана пета с резултат 53т., Елена Костова (46т.), Мария Крънчева (45т.), Гергана Мандарова (44т.) и Уриела Джембазка (43т.) от възможни 60 точки.