Отбелязваме Международния ден на безопасен интернет

Учениците от 5а клас на  СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ отбелязаха  Деня за безопасен интернет. Събитието организираха Константина Мотева, Живомир Илиев, Наталия Хаджиева, Мартин Костадинов, ученици от 11а клас, с помощта на г-жа Росица Кирева. Най-напред единадесетокласниците раздадоха брошура на Горещата онлайн линия за борба против източници с незаконно и вредно за деца съдържание и поведение в интернет и обърнаха внимание на  адреса, на който може да се подаде сигнал http://web112.net/ .

Константина Мотева и Живомир Илиев представиха видеоклип с направен от тях превод със субтитри. Чрез продукта те акцентираха върху последствията от неправилното използване на интернет. Вниманието на децата беше привлечено от неподозираните заплахи на онлайн пространството.

Много емоции предизвика играта „Аз съм онлайн” от секцията Онлайн игри на сайта на Центъра за безопасен интернет http://www.safenet.bg/ . След играта на учениците бе раздадена анкета, която съдържаше въпроси относно основните правила за сигурност на децата в световната мрежа. От отговорите става ясно, че играта е помогнала на учениците от 5.клас да запомнят  правилата, които трябва да спазват, докато сърфират в Интернет.