Хелоуин парти

   На 31 октомври от 17:30 часа в Езиковия кабинет на СОУ“ Братя Петър и Иван Каназиреви“ се проведе извънкласно мероприятие на тема: „ Интерактивно Хелоуин парти“. Учениците от четвърти клас под ръководството на учителката си по английски език г-жа Милена Бекярова с голямо желание и ентусиазъм представиха Хелоуин чрез мултимедийна презентация на английски език, като всеки ученик беше маскиран в оригинален костюм, характерен за Хелоуин.

   Хелоуин е празник, който се чества на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически празник Сауин и католическия Вси светии. По традиция на празника се носят страшните костюми, правят се тиквените фенери и се обикалят съседите, които раздават бонбони и сладки на малките деца.     

   Децата също пяха песен “ The Adams Family” и танцуваха Хелоуин танц. На партито присъстваха родители и учители от СОУ „ Братя Каназиреви“. С много лакомства, смях и забавление учениците посрещнаха Хелоуин.

   

   Г-жа Милена Бекярова, която е старши учител по английски език в училището и преподава на учениците от трети до единадесети клас, сподели, че партито е наречено интерактивно, защото за организирането и  подготовката му са използвани съвременните компютърни технологии – като например интернет платформите facebook и slideshare. „Не можем да си представим съвременното обучение по английски език без компютърните технологии и интернет. Учениците изключително добре приемат иновативните методи на обучение по английски език, които несъмнено повишават и тяхната мотивация за учене.” – каза г-жа Бекярова.

  СОУ „ Братя Петър и Иван Каназиреви“ е водещо училище в региона и по отношение на използване на иновативни методи в обучението- училището е член на Интерактивните училища в България .