ШАМПИОНИ !!!

Отборът по волейбол момчета (8.-10.клас) при училището, воден от учителя по ФВС Св. Василев, се завърна от Републиканските ученически игри със злато. Безапелационно момчетата преминаха през всички етапи на състезанието, като успяха да се класират до финалите, където мериха сили с още 7 отбора от страната. Във финалния мач възпитаниците на СУ „Братя Каназиреви“ победиха юношите от СУ „Цар Симеон Велики“ от Пловдив. На награждаването освен купа и медали, нашите младежи получиха и индивидуални награди. За най-полезен състезател бе избран Димитър Копанаров, а за най-добър централен блокировач – Христо Тумбев. Повечето от състезателите са играчи на ВК „Пирин“ – Разлог, но този път те защитиха честта на родната гимназия.
Носителите на златото бяха официално посрещнати от своите учители и съученици на импровизирано тържество в двора на училището. Те бяха аплодирани от всички и лично поздравени от ръководството на училището. Специални подаръци им връчи директорът на гимназията – Р. Тумбева, като им пожела да продължат да развиват таланта си и да не се предават пред предизвикателствата. Предстои младежите да защитят и името на България на световните финали.
В ученическата надпревара участва и дамският отбор на СУ „Бр. Каназиреви“, воден от учителя по ФВС Ив. Копанаров. Девойките от същата възрастова група се класираха на почетното 4 място и също получиха аплодисментите на цялото училище за достойното си представяне.