Среща-семинар с представители на международната софтуерна фирма SAP Labs

На 30.04.2019 г.  под ръководството на ст.учител по математика Мариана Манова в конферентната зала на СУ ”Братя Петър и Иван Каназиреви” в рамките на STEM Discovery Week 2019 се проведе среща-семинар с представители на международната софтуерна фирма SAP Labs.

STEM e европейска програма за поощряване на талантливи ученици, които да създават, творят и експериментират в проекти на STEM извън училище в неформална среда в областта на софтуерните и  информационно-комуникационните технологии.

Учителите по математика и информатика и ИТ в  СУ ”Братя Петър и Иван Каназиреви” гр. Разлог насочват учениците към софтуерните технологии и други активности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище, насърчават ги да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.

Водещи на семинара бяха възпитаниците на училището ни Десислава Аврамова –мениджър  /pъководител на екип/ в SAP Labs  Bulgaria  и Йордан Юруков- програмен архитект в  SAP Labs Bulgaria. Те презентираха фирмата и  разказаха за изпълнения с труд , упоритост и знания път от ученическата скамейка до отговорните и високи постове във фирмата. Разиграха викторина  за учениците с подаръци фланелки с логото  на SAP Labs. Запознаха учениците с възможностите за кариерно развитие в SAP Labs Bulgaria и с  школата по програмиране SAP Geeky Camp.

Благодарности  на Мария Браухле- посланик на Scientix  за България и  специален гост на събитието.