Международна олимпиада „Английски език без граници“

На 22.02.2019 г. в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ се проведе Международна олимпиада по английски език „Английски език без граници“. Това е седмото издание на олимпиадата, която е международно събитие, чиято цел е да популяризира английския език.  Тя предизвиква ученици по целия свят като основната и цел е да насърчава разбирателството между младите хора от стотици страни. Олимпиадата  се провежда в три кръга, като финалният ще се проведе в град Лидо ди Йезоло /Венеция/ Италия.  Тази година участниците са 30 000 от 50 страни в Европа и извън нея.

Нашето училище е единственото в града, в което се провежда олимпиадата, като участниците тази година бяха  42 от 4,5,6, 7,8, 9 и 10 клас. За полуфиналния кръг се класират:  един ученик от четвърти клас- Александър Прешелков,  двама от шести- Кристиан Гроздилов и Яница Иванова, трима от осми- Теодор Палев,  Виктор Коцаков и Мария Драгова, двама  от девети- Мариела Цветкова и Дара Цинзова.

Пожелаваме успех на участниците и техните преподаватели Таня Лагадинова и Юлия Каназирева на полуфиналния кръг в края на месеца и на финалния в Италия през месец май.