Награди за ученолюбивите и грамотни ученици на Разложката гимназия

След проведения втори кръг през месец февруари  на националното състезание по български език и литература, организирано от Сдружението на учителите филолози „Любословие“, на 20.04. 2018г. директорът на училището госпожа М. Попадийна връчи получените награди и грамоти на победителите от училището.

Вече шеста поред година възпитаниците на СУ „Братя Каназиреви“ участват в това престижно състезание и всяка година до първите места достигат много от тях.

След първия проведен кръг през ноември,2017г. до втори кръг бяха класирани всички ученици от първи, втори и трети клас, от явилите се 20 петокласници продължи 1 ученик, двама от девети клас и седмина дванадесетокласници. Всички те показаха едни от най-високите резултати за цялата страна, а най-голямото удовлетворение бяха и класираните на първите места ученици.

Госпожа Попадийна връчи златни грамоти и книги на първокласниците Атанас Огнянов, Габриела Атанасова, Никол Николова, Паола Калоянова и Петя Кондева за постигнат най-висок резултат за страната. С една точка след тях се нареждат и Асен Писков, Георги Захов и Никол Узунова, които за второто си място получиха сребърни грамоти и слушалки.

Особено щастлив беше и петокласникът Атанас Коюмджиев, който завоюва първо място с високия си резултат и също бе удостоен със златна грамота и преносима батерия.

А от явилите се дванадесетокласници на трето място в страната се класира Елена Джолева. Тя получи бронзова грамота и папка-органайзер. Нейните съученици също се представиха отлично и само една точка не им достигна до класиране на призовите места.

Директорът на СУ „Бр. Каназиреви“ поздрави всички победители и им пожела още повече успехи по пътя към знанието. Тя благодари и на учителите, подготвили учениците  – Г. Попова и Л. Джолева.