Добре дошла, пролет!

Във връзка с настъпването на пролетните празници учениците от 6 „а” клас на СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” – гр. Разлог, с преподавателя по английски език  Соня Крънчева поздравиха своите родители, учители и гости  със стихотворения за пролетта на английски език и поднесоха ръчно направени картички.

Под наслов „Добре дошла, пролет!” и на фона на красиво изработените картички  учениците представиха на английски език мултимедийна презентация и информация за англоговорящите държави в света. Проектът на представянето обхваща дълъг период на подготовка на материалите, използвайки новите комуникационни технологии и по-специално инструментите – Скайп и Фейсбук, чрез които всеки един от уениците получава персонална задача за работа от своя учител. Всеки един от тях имаше за задача да намери снимки, да представи кратка информация за държавите , в които английският език е официален – САЩ, Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Ирландия, Северна Ирландия, Австралия, Нова Зеландия, Канада, техните столици, знамена, интересни факти, забележителности.

Мултимедийната презентация беше придружена от направени табла със снимки, които бяха използвани за нагледни средства през цялото време.

Тази инициатива бележи началото на мероприятията за отбелязване на 95- годишнината от създаването на Разложката гимназия, която е едно от най-престижните училища в региона.