Театрално-музикално студио

Групата по интереси
„Театрално-музикално студио „Детство мое, реално и вълшебно!“,
ръководител Росица Тумбева

В многофункционалната зала на Народно читалище – Разлог за шеста поредна година се проведе концертът „КОЛЕДНИ ВЪЛШЕБСТВА“. Чудесата и вълшебствата зависят от всички нас – така възпитаниците на СУ „Братя Каназиреви“, Разлог доказаха, че са талантливи и вълшебни. Концертът представя музикалните, танцовите и театрални  дарби на нашите възпитаници. Преди шест години започна като концерт на класичедка музиката за пиано, цигулка, китара. С времето се разшири. Тази година се включиха трима пианисти Виктор Киров, Кристиян Балевски и Леа Кушлева, тамбора Александър Толин, певиците Алескандра Бучкова, Кристина Кацарова, Гергана Елчинова, Миряна Пандева, Християна Найденова, Маги Блажева, Румен Бонков, Евгения Гарабийска, Йордана Тричкова.  Ивайла Кутларска, хор от ученици от 5, 6,7 и 8 клас.

Ученици от 9 а клас, участващи към театралното студио, предсавиха народен танц и прочетоха писма на деца до дядо Коледа. Мероприятието е и част от дейностите по проекта „Твоят час“. Залата беше препълнена от родителите, близки, учители и приятели. Организатори са Росица Тумбева, Вера Михайлова, Красимир Драгунин и Петър Петров . Мероприятието е и част от дейностите за 100 годишния юбилей, който отбелязва училището през тази учебна година – най – пристижвото учебно заведение в района.


Групата по интереси
„Театрално-музикално студио „Детство мое, реално и вълшебно!“,
ръководител Росица Тумбева

СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, Разлог участва в информационния ден за представяне на добри практики по проект „Твоят час” на 27.04.2017 г. в Благоевград с представяне на обичая „Престъпулка“ изигран от учениците включени в групата по интереси „Театрално-музикално студио „Детство мое, реално и вълшебно!“ с ръководител Росица Тумбева . Целта на тази група през целия период на проекта беше развитие и изява на талантливи и даровити деца в областта на актьорското майсторство и музикалното сценично изкуство. Тази дейност дава възможност за работа в екип, себепознаване и развитие на по-голяма комуникативност на децата и младежите. При подготовката и представянето на този обичай участие освен учениците от групата взеха и родителите им. Те помогнаха при събиране на информация за този обичай. Така се съхраняват и предават традициите на следващите поколения. Подкрепа получихме и от Народно читалище Разлог, които ни предоставиха част от народните носии, както и реквизит като софра, трикраки столчета, кошер. Освен артистичност при представяне на самия обичай, учениците показаха музикални и танцови заложби.

Участието в такива изяви ще допринесе за популяризиране на добрите практики, както и желание за участие в нови такива.