Училищен парламент

Списъчен състав на Ученически съвет през учебната 2018/2019 година

 1. Теодора Алистарова – 5“а“ клас
 2. София Радева – 5 „б“ клас
 3. Зорница Заваринова – 5“б“ клас
 4. Борислав Джолев – 6“а“ клас
 5. Милен Плеснев – 6 „а“ клас
 6. Елена Шахпазова – 6“б“ клас
 7. Виктория Пандева – 6“б“ клас
 8. Йордана Тричкова – 6“в“ клас
 9. Ралица Манафова – 6“в“ клас
 10. Райна Петрова – 7“а“ клас
 11. Данислава Крънчева – 7“а“ клас
 12. Саша Стойчева – 7“б“ клас
 13. Крум Пахов – 7“б“ клас
 14. Ива Панкова – 8“а“ клас
 15. Емка Дрангова – 8“а“ клас
 16. Яница Маврева – 8“б“ клас
 17. Виктория Джупанова – 8“б“ клас
 18. Елеонора Хаджиева – 8“б“ клас
 19. Полина Будина – 8“в“ клас
 20. Мария Клашникова – 8“в“ клас
 21. Борислав Бояджийски – 9“а“ клас
 22. Десислава Янкова – 9“б“ клас
 23. Данаил Йорданов – 9“б“ клас
 24. Евгения Гарабийска – 9“в“ клас
 25. Симона Коюмджиева – 10“а“ клас
 26. Спас Мадолев – 10“б“ клас
 27. Яна Михайлова – 11“а“ клас
 28. Ивайло Стоянчев – 11“а“ клас
 29. Ралица Юрукова – 11“б“ клас
 30. Янка Илиева – 12“а“ клас
 31. Спас Спасов – 12“б“ клас
 32. Ина Манафова – 12“в“ клас
 33. Мая Крайнова – 12“в клас

Ръководител на Ученическия съвет : Соня Крънчева  


План за работа на Ученическия съвет за учебната 2018/2019 година >>


Ученическият парламент към СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ обявява конкурс,  посветен на 100-годишнината от създаването на училището. >>


04.12.2014г.

Участвай, сътвори и спечели!!!

Искате нещо интересно? Вълнувате се от наближаването на Коледа? Нямате търпение? Училищният парламент е тук и Ви дава уникалната възможност да развихрите въображението си в няколко интересни състезания. Нашият призив е ‘’Участвайте и нека най-добрият победи!’’.

Който смята, че писането му се отдава, нека ни го докаже,то само с думи не става! Фантазиите си отключи и стихотворение на тема ‘’Коледа’’ напиши. Но,ученико, постарай се ти и журито впечатли. Ако то след дълги размишления прецени, заслужено ще те награди.

Ако пък по по-дълги творби си падаш ти, есе напиши. Темите са две, в тях излей ти своето сърце. Между „Коледни вълшебства’’ и „Случват ли се чудеса на Коледа?“ избирай ти и бързо за работа се залови, разбира се, и тук има жури, което да те оцени, та и хубава награда ще ти подари.

Има и за художниците място за изява, за най-красива рисунка всеки може да се състезава. С цветовете колко те бива покажи, на бялото платно стават чудеса, помни. Тук свободата е голяма, за наградата със сигурност ще има драма.

Толкова с индивидуализма, последното състезание е свързано с колектива. Хайде класове, да видим отборно кой ще се справи най-добре. С тази задача може да се поизпотите, доста ще трябва да си напънете главите. Бурно фантазиите си разврихрете и класната си стая в коледен пейзаж превърнете. Най-накрая журито ще обиколи и по строги критерии ще ви оцени. Ааа, да не забравим и тук без награда няма да Ви оставим.

 ВАЖНО!!!

 1. Всеки, който реши да участва в конкурса за стихотворение или есе, трябва да предаде творбата си на Елена Найденова от 8б клас до 15.12.2014 г. Всички творби ще бъдат внимателно прегледани от жури, съставено от двама учители по БЕЛ и двама представители от Училищния парламент.

 2. Всички, участващи с рисунки, трябва да предадат творенията си на Фатиме Муса от 9в клас, като срокът е същият-15.12.2014 г. Рисунките също ще подлежат на професионално оценяване от двама учители по ИИ и двама представители на Училищния парламент.

3. Крайният срок за украсяване на класните стаи е 18.12.2014 г. Журито е съставено от членове на Училищния парламент и ще оценява стаите по няколко критерия- въображение, творчество, стил и естетика.

 Училищният парламент Ви желае успешна работа и не забравяйте – нека най-добрият победи!!!


10.11.2014г.

Училищният парламент на СОУ ,,Братя Петър и Иван Каназиреви’’ вече е факт. Проектът, създаден преди няколко години, днес продължава традицията си, но с нови членове и нови сили. Парламентът е съставен от ученици от 8. до 12. клас, които през тази учебна година ще поемат част от отговорностите и ще бъдат от полза на Разложката гимназия.

Добиваща все по-голяма популярност, идеята за училищен парламент се ражда в страни като САЩ и Канада. Целта на този проект е да мотивира учениците сами да изявяватгражданска позиция и да бъдат по-активни в организирането на извънкласни дейности.

,,Нека се гордеем, че сме ученици на нашето училище.’’ – под този призив започна първото заседание на младите ,,политици’’ от местната гимназия. Те официално учредиха парламента и разпределиха длъжностите си в него. Тяхната основна задача е да направят ученето по-интересно и да разнообразят учебното време с различни дейности, състезания и открити уроци както за най-малките, така и за гимназистите. Разбира се, всичко това ще се обсъжда и с останалите ученици, като членовете на парламента ще провеждат анкети, за да може всеки да бъде чут, да изрази мнението си по даден въпрос или пък да даде интересна идея за отбелязването на предстоящо събитие.

Тази инициатива е една голяма крачка към ,,модерното училище’’, в което учениците да имат самочувствието на съвременни хора, да развиват уменията си ползотворно и да допринасят за разцвета на училищата в бързо променящия се свят.