„И аз обичам Коледа“

През месец декември представителите на Ученическия съвет на Разложката гимназия се включиха в една от най-мащабните благотворителни  акции под надслов „И аз обичам Коледа!“. Идеята за благотворителната акция е на Мария Марчева, бивша ученичка на СУ „Братя Каназиреви“, която споделя:

Идеята за стартирането на инициативата дойде през месец ноември, когато повечето мои близки и познати започнаха да коментират идващите празници. Аз обаче се замислих дали всички има къде да са на Коледа, дали всички ще получат подаръци и реших да направя нещо различно. Направих проучване в интернет за центрове за деца, лишени от родителски грижи и се свързах с директорката на центъра „Св. Иван Рилски“ в София. И така се роди идеята да помогнем на децата, които нямат родители и имат най-голяма нужда да им помогнем и да им дадем частица топлина в най-веселите и вълнуващи празници от годината“.

На призива на Мария в социалните мрежи първи се отзовават учителите и учениците от родното и училище. В продължение на две седмици всички събират играчки, дрехи, книги, пъзели, санитарни материали, купуват пантофи и лекарства и така събират над 30 кашона, които изпращат в София.

Мария Марчева и представителите на център „Св. Иван Рилски“ изразяват своята благодарност на всички ученици, които споделиха вълнението от празниците с децата от центъра, на всички учители, които бяха съпричастни към идеята и на всички родители и общественост.