„Коледни Вълшебства” – коледен концерт и благотворителен базар

Традиция и модерност си подадоха ръка в коледен пърформанс, организиран от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” гр. Разлог. Участниците в „Коледни вълшебства” дадоха всичко от себе си, за да зарадват своите съученици в неравностойно положение. Те пяха, рецитираха и танцуваха в името на благородната кауза да съберат средства и да дарят усмивки за Коледа.

Гостите, сред които В. Гърменов, зам.кмет по социалните дейности на община Разлог, влязоха в импровизирано телевизионно студио и се превърнаха в зрители на предаването „Винаги в час”. Негови водещи бяха третокласниците Румен и Маги, които разполагаха с репотрери в различни градове на Европа. Модерните телевизионни мостове и съвременните изпълнения бяха умело съчетани с  възстановка на забравени обреди, коледарски песни и наричания.

Небивал успех пожъна организираният от учениците базар със собственоръчно изработени сувенири. „С огромен ентусиазъм участваме в Коледния базар”, споделят ученици от 9б клас. „Привърженици сме на доброволческите инициативи. За нас участието в базара не е задължение, а уникална ценност, учеща ни на загриженост, съпричастност и доброта! Идеята на базара е да помогнем на деца в нужда и да покажем, че всички хора сме равни и винаги трябва да се подкрепяме взаимно. Има ли по-хубаво нещо от това да правиш добро?! Помагай на хората в нужда без да търсиш възнаграждение. Бъди Човек и прави добро!”

„Това събитие е много специално за нашето училище”, каза директорът Мариана Попадийна. „Искам да благодаря на учениците, на техните родители и класни ръководители, които с подръчни средства, с много труд и въображение направиха този спектакъл на доброто възможен”.

Любка Кацарска –  Заместник-директор по учебната дейност :
„Великолепният благотворителен концерт „Коледни вълшебства” на талантите на Разложката гимназия „Братя Петър и Иван Каназиреви” стопли сърцата на стотиците гости — родители, ученици, граждани на Община Разлог. Те открехнаха душите си и с радост и огромно желание закупиха прекрасно изработените сувенири, картички, лакомства от благотворителния базар! За концерта — адмирации за г—жа Росица Тумбева, г—н Красимир Драгунин и всички учители, които взеха участие в подготовката и реализирането му. Специална благодарност на г—жа Вера Михайлова, която преди седем години постави началото на тази чудесна идея! Голямо браво за участниците в концерта, те дадоха всичко от себе.си, за да стане всичко толкова блестящо! Искрени поздравления за всички, които седмици наред живяха с идеята благотворителният базар да бъде така мащабен, разнообразен, стйностен и изискан! Поздравления за всеодайността на членовете на Ученическия парламент и ръководителя му г-жа Соня Крънчева! Благодарности за всички, които дариха частица от себе си и вложиха толкова чувства и фантазия. Браво, браво, деца! Наистина сътворихте чудеса! И най—вече искрени благодарности на нашите родители, които са възпитали всички тези ценности и добродетели у децата си! Така се съхраняват традициите! Така се изграждат стойностните граждани, бъдещето на България! И разбира се поклон пред перфектната публика на концерта, която оцени по достойнство красивите изяви! За пореден път доказахме, че стогодишното ни училище е класа, номер 1, незаменимо, неповторимо! Чест, удоволствие и привилегия е да учиш и работиш в него! С настъпващите празници, с наближаващата Нова година да си пожелаем много здраве, нови успехи и много топлина и красота! С удоволствие и на един дъх излях тези свои мисли аз, Любка Кацарска. Щастлива съм! Не ми сигат 40 години в любимото училище! Да има и още, и още…!“