Награди от Сдружение „10 книги“

Петима ученици от 12а клас бяха удостоени с грамоти и книги за отличното си представяне в състезанието по БЕЛ, организирано от Сдружение „10 книги“, програма „Стъпала на знанието“. До получаването на престижните грамоти се стигна, след като дванадесетокласниците преминаха успешно първи и втори кръг, състоящи се съответно в решаване на тест и писане на есе в обем до две страници. След като се пребориха с конкуренти от цялата страна, учениците на Л. Джолева се явиха и на финалния национален кръг, до който достигнаха общо 49 ученици от 12. клас от цялата страна. Сред тях Иван Влахов, Павлина Джупанова, Елена Мекушина и Елена Джолева получиха максимален брой точки – 50 и получиха грамоти за победители, както и роман на Карл Майн, а Мартина Дръдалова беше удостоена с грамота за финалист за получените си 48 точки.

Това е третото достойно представяне на учениците през учебната 2017/2018г. по БЕЛ след областния кръг на олимпиадата по БЕЛ и финалния кръг на състезанието по БЕЛ „Любословие“.

Наградите и грамотите на учениците от випуск „Юбилеен“ ще бъдат връчени заедно с дипломите им за завършено средно образование.