СУ „Братя Каназиреви”, гр. Разлог участва в състезанието Spelling Bee 2018

   Александър Огнянов и Борислава Караджова са двамата победители в училищния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 27.02.2018г. в СУ „ Братя Каназиреви”, гр. Разлог, обл. Благоевград. Александър Огнянов спелува правилно думата beam и се класира на първо място. На второ място се класира Борислава Караджова като и двамата ученици ще участват в регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018г. в Благоевград. Националният кръг на състезанието ще се проведе през април в София.

В подготовката за училищното състезание, под ръководството на техните учители по английски език – Таня Лагадинова, Юлия Каназирева и Елена Влайна – се включиха 30 ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, като 15 от тях взеха участие и получиха грамоти и награди.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.