Отворено писмо

 

 ДО  ГРАЖДАНИТЕ  НА  ГРАД РАЗЛОГ

 УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Възмутени от недоброжелателните коментари на някои от съгражданите ни по повод ремонтните дейности в СУ“Бр.Каназиреви“,  решихме да изложим становището си по този въпрос.

Нашето училище е със  100- годишна история и в него се обучават най-успелите ученици от града и региона. Училището е институция, в която съжителстват интелект, дух, всеотдайност, благодарение на които възпитаваме бъдещите граждани на България. Как ще стане това, ако:

  • покривите на сградата текат;
  • имате басейн, а нямате пари да го напълните с топла вода;
  • фасадата е „изпъстрена“ с нецензурни надписи;
  • стените са напукани и …..?

Ние – учители и ученици – заслужаваме да работим най-малкото в нормални условия заради невидимия изнурителен и благороден труд, който полагаме.

Благодарим на Кмета на Община Разлог, който е оценил това и е положил максимални усилия проектът да бъде спечелен и изпълнен!

Благодарим на екипа с ръководител инж.Ваня Илиева за денонощните усилия, вложени в разработването на проект  „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в гр.Разлог – сгради на образователната инфраструктура“, за да бъде одобрен и финансиран с европейски средства!

Благодарим на онези наши съграждани, които оценяват и приветстват всички усилия, за да се обновява и облагородява градът!

Училището, което е на всички ни, заслужава да бъде обгрижвано като роден дом заради успехите, които постига!

И ако през 1917 г. първата сграда на  Разложката гимназията е построена с дарението на благодетелите братя Петър и Иван Каназиреви, то днес има граждани, които се възмущават от предоставените европейски средства за училището.

ОТ КОЛЕКТИВА, ОТ РОДИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ
НА СУ“БРАТЯ КАНАЗИРЕВИ“, ГР.РАЗЛОГ