Ученици на Разложката гимназия се прибраха с медали от Видин и Банско

Възпитаничките на треньора Иван Копанаров завоюваха бронзовите медали на финалите по волейбол при девойките VІІІ-Х клас на 33-те държавни Ученически игри. В надпреварата, която се проведе във Видин, участваха най-добрите 10 отбора от страната. Състезанието се организира по правила, утвърдени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. В оспорван мач талантливите девойки от Разлог победиха отбора на Добрич с 3:2 гейма и си тръгнаха с купа и бронзови медали. Освен с бронза, Християна Боздева от ІХа клас се окичи и с приза „Мис ученически игри”.

В същото време групата на Жанета Прешелкова по проекта „Твоят час” обра част от медалите на проведения в Банско ежегоден турнир по тенис на маса, организиран от Ротари клуб Банско-Разлог. Учениците на СУ „Братя Каназиреви” грабнаха купата за Второто място в отборната надпревара в условията на ожесточена конкуренция с над 10 училища от областта. Емил Саев от ІХб клас спечели златния медал в индивидуалните състезания за своята възрастова група, а веднага след него със среброто се нареди Михаела Борисова от ІХа клас. Сребърен медал завоюва и Станислав Ганджов от VІІІа клас. В тазгодишната надпревара се включиха над 80 деца от общините Банско, Разлог, Белица и Гоце Делчев.

Успехите си учениците посвещават на 100-годишнината на Разложката гимназия и доказват, че са сред най-добрите не само в ученето, но и в спорта.