Интерактивен урок по литература „В час ли съм?”

На 19.03.2015г. учениците от 10а клас се включиха в интерактивен урок по литература „В час ли съм?”. Пред своите родители, гости и в присъствието на учителите по БЕЛ и директора – госпожа Попадийна, десетокласниците показаха своите знания и умения по литература. Жури в състав Елена Фарфарова и Емилия Бисеринкова оценяваха отговорите на петте отбора в различните кръгове на литературното състезание. Учениците сравняваха направленията Романтизъм и Реализъм, правиха анализи на Пушкинови стихове, откриваха тропи и фигури. Те имаха възможност да покажат творческите си умения в последния кръг, в който или рецитираха, или четоха свои писма, написани по модела на Онегиновото писмо от едноименната Пушкинова творба. Учениците бяха изследвали и кои Пушкинови творби са в основата на известни музикални произведения. Най-добре с тази задача се справи Ивайло Парев от IV отбор.

Журито се затрудни при оценяването на отговорите, но все пак със седем пълни шестици от седем кръга победители станаха представителите на I отбор – Любомира Хаджиева, Георги Хаджиев, Божидар Кобаков и Мария Валеюва.

Директорът поздрави учениците за високите резултати, а родителите останаха доволни от сериозната подготовка на децата си.