СОУ“ Братя Петър и Иван Каназиреви“ с първо място и златен медал

Георги Тренчев от СОУ“ Братя Петър и Иван Каназиреви“ спечели първо място и златен медал на регионалното състезание по английски правопис „ Spelling Bee”. Състезанието се проведе на 12 април 2014 г. в Американския Университет, кампус Скаптопара, Академичен център „Балкански“. След оспорвана надпревара в три кръга- спелуване, превод, спелуване на непознати думи, Георги Тренчев победи всички участници и заслужено спечели първото място. Под ръководството на г-жа Милена Бекярова, старши учител по английски език, Георги се подготви по предварително изготвен списък от 700 думи. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/ Bulgarian National English Spelling Bee.